Prijavite se Srpski English

Javna kupališta i akva parkovi


Ada Ciganlija

Ada Ciganlija predstavlja poznato kupalište nastalo na obali reke Save i smešteno na teritoriji grada Beograda. Sam naziv odnosi se na rečno ostrvo koje je nastalo na četiri kilometara udaljenosti od ušća reke Save u Dunav. 1821.godine knez Milloš Obrenović  je ostrvo proglasio državnim dobrom i tako je ostalo i do dan danas. 

pročitajte ceo tekst ›

Akva pak Silver lake

Akva park Silver lake nalazi se na samoj obali Srebrnog jezera, u opštini Veliko Gradište i predstavlja deo Silver lake Resorta-a. Na površini od 2.500m²  izgrađeno je 5 bazena, od kojih je jedan namenjen za najmlađe posetioce. 

pročitajte ceo tekst ›

Akva park Doljevac

Akva park se nalazi u Doljevcu i otvoren je 2016.godine kako bi posetioci ovog grada i drugih okolnih mogli da se odmore i rashlade u toplim letnjim mesecima. Prostire se na 3 ha površine i pored 4 bazena sadrži i tobogane, baldahine, veštačke talase. Najveći bazen je dužine 100 m, zatim tu je polu-olimpijski bazen, bazen namenjen deci i bazen sa veštačkim talasima. Od ostalih sadržaja tu su kafić, prodavnica, fitness centar i parking.

pročitajte ceo tekst ›

Akva park Hollywoodland

Akva park Hollywoodland nalazi se u Beogradu, u blizini aerodroma „Nikola Tesla“. Sastoji se iz zatvorenog i otvorenog dela. U okviru zatvorenog dela kompleksa nalazi se bazen dimenzija 10 x 25 m, tobogani za decu i odrasle, bazen sa hidro-masažnim sistemima, restoran, fitnes centar, sauna i tursko kupatilo. Otvoreni deo čini centralni bazen, bazen za decu i tri tobogana.

pročitajte ceo tekst ›

Akva park Izvor - Aranđelovac

Akva park Izvor nalazi se u Bukovičkoj banji, u Aranđelovcu, u okviru hotela “Izvor” koji ima 5 zvezdica. Zahvata površinu od 6 ha i poseduje tri bazena, dvanaest tobogana i razne atrakcije za decu.

pročitajte ceo tekst ›

Akva park Jagodina

Akva park se nalazi u sklopu turističkog kompleksa ‘’Đurđevo brdo’’, na samo desetak minuta pešačenja od centra grada. Prostire se na površini od 3,7 ha i sadrži 8 bazena sa sistemom tobogana (Spiralni tobogan "Bodi Slaid", tobogan "Vaid Slaid" i tunel ’’Bodi Slaid’’, bazen sa šankom, rekreativni bazen sa ekstremnim toboganom dužine 148 m i vodenim atrakcijama za decu).

pročitajte ceo tekst ›

Akva park Petroland

Akva park Petroland nalazi se na teritoriji opštine Bački Petrovac,u blizini Novog Sada. Površina parka je oko 20 ha I glavni investitor izgradnje parka bila je privatna firma iz Slovačke. Voda za bazene koja se koristi je ustvari geotermalna voda koja izvire u blizini akva parka i čija je temperatura oko 40° C, te omogućuje kupanje i tokom hladnijih dana i meseci.

pročitajte ceo tekst ›

Akva park Podina - Sokobanja

Akva park Podina nalazi se u blizini Sokobanje, samo 1,5 km udaljen od centra banje. Otvoren je 2012.godine i smešten je u okviru sportskog rekreativnog kompleksa Podina. 

pročitajte ceo tekst ›

Akva park u Mlavskim termama

Akva park  u Mlavskim termama odnosno u banji Ždrelo smešten je pored puta Petrovac-Žagubica, u podnožju Homoljskih planina. Izgrađen je u okviru sportsko rekreativnog centra Ždrelo koji se sastoji i od hotela, restorana i wellnes centra. 

pročitajte ceo tekst ›

Plaža Bela stena - Pančevo

Bela stena predstavlja peščanu plažu koja je smeštena na rečnom ostrvu Forkontumac, na desnoj obali Dunava. Pripada teritoriji grada Pančeva.

pročitajte ceo tekst ›