Prijavite se Srpski English

Javna skijališta


Besna Kobila

Besna kobila se nalazi na prostoru jugozapadne Srbije, na kojoj se zahvaljujući povoljnoj klimi sneg zadržava i do 9 meseci u toku godine. To  omogućuje da skijaška sezona traje od oktobra pa čak do maja. 

pročitajte ceo tekst ›

Brezovica

Na području južne Srbjie odnosno Kosova i Metohije nalazi se Šar planina, neposredno uz samu granicu Srbije sa Makedonijom. Planina je 1986.godine proglašena nacionalnim parkom površine 22.805,43 ha. Prostire se na teritoriji opštine Štrpce, Prizren, Kačanik i Suva Reka.

pročitajte ceo tekst ›

Crni Vrh

Crni vrh se nalazi u istočnoj Srbiji, u blizini Bora. Planina je naziv dobila po crnim borovim šumama. Najviši vrh ima visinu od 1.043 m na kome je izgrađeno 2 ski staze, planinarski put, parking i druga tehnička sredstva za održavanje skijaških staza.  

pročitajte ceo tekst ›

Divčibare

Turistički centar Divčibare koji se nalazi na planini Maljen poseduje odličnu klimu koja omogućuje obavljanje skijaških sportova. Sama planina Maljen pripada teritorijama opštine Valjevo, Kosjerić, Požega i Mionica. 

pročitajte ceo tekst ›

Goč

Planina koja se uzduže iznad najpoznatijeg banjskog lečilišta u Srbiji Vrnjačke banje. Najviši vrh planine je 1.124 m na kome se tokom godine zahvaljujući povoljnoj klimi sneg se održava nekoliko meseci što omogućuje upražnjavanje skijaških sportova.

pročitajte ceo tekst ›

Golija

Planina Golija nalazi se u jugozapadnoj Srbiji, južno od Zapadne Morave. Zahvata površinu od 75.138 ha i pripada opštinama Ivanjica, Kraljevo, Raška, Novi Pazar i Sjenica. Tokom zime na planini padne velika količina snega što omogućuje  posetiocima razne zimske aktivnosti.

pročitajte ceo tekst ›

Kopaonik

Kopaonik predstavlja najveći ski centar u našoj zemlji. Izgrađenost potrebne infrastrukture, pre svega ski puteva  i staza, a zatim i brojni ugostiteljski objekti uticali su da Kopaonik postane jedan od najposećenijih turističkih mesta u Srbiji. Na planini je uređeno oko 62 km ski staza i ski puteva za alpsko i nordijsko skijanje. Staze su napravljene tako da pružaju mogućnost skijanja svim kategorijama skijaša, od onih koji su početnici do vrhunskih skijaša.

pročitajte ceo tekst ›

Kraljevica-Zaječar

Sportsko-rekreativni centar “Kraljevica” smešten je južno od grada Zaječara. Osnovan 1976.godine i sačinjen od velikog broja sportskih terena i raznih drugih objekata.

pročitajte ceo tekst ›

Kukavica

Planina koja se nalazi na prostoru jugoistočne Srbije, severno  od Vranja sa najvišim vrhom Vlajna, nadmorske visine 1442 m. Nalazi se na teritoriji opština Leskovac, Vranje i Vladičin Han. 

pročitajte ceo tekst ›

Lukovska banja

Banja sa najvećom nadmorskom visinom u Srbiji od 681 m, smeštena na istočnim obroncima Kopaonika. Pripada teritoriji opštine Kuršumlija. Bogata je izvorima mineralne vode koji se koriste za lečenje raznih bolesti poput reumatizma, stanja nakon preloma kostiju, osteoporoze itd. 

pročitajte ceo tekst ›