Prijavite se Srpski English

Srpska sela


SRPSKA SELA

Republika Srbija je zemlja izuzetnih mogućnosti za odmor na selu. Očuvana priroda, čist vazduh sa mirisom sena, cvetova, borova i pašnjaka, bistre reke i potoci, divlja pitomina flore i faune idealna su mesta za godišnji odmor. Gosti ovde mogu da ne rade ništa i da uživaju u miru prirode, kao što mogu da budu aktivni ceo dan. Duge šetnje kroz bajkovite seoske ambijente nezaboravni su doživljaj kako za mlade, tako i za stare. Gosti mogu da se bave jahanjem, planinarenjem, paraglajdingom, branjem šumskih plodova i lekovitog bilja, da igraju mali fudbal, odbojku, košarku, istražuju ali i da se okupaju u jezerima, lekovitom izvorima ili rečicama. Mogu takođe da se priključe domaćinima u spremanju jela i raznih đakonija, u radovima na polju ili farmi, da se bave nekim od starih, ali uvek korisnih zanata. Ostaće im u sećanju, tradicionalna posela uz narodnu trpezu, besede i zdravice.

pročitajte ceo tekst ›

Etno selo Gornja Kravarica

Etno selo Gornja Kravarica, se nalazi u Dragačevu, u opštini Lučani, sedam km od Guče. „Vajati“ u Gornjoj Kravarici su apartmani sa četiri zvezdice, smešteni na šest hektara velikom imanju porodice Radičević. Sagrađeni su od modernih materijala, u duhu tradicionalne srpske arhitekture. Tu su bazen, prelepi travnjaci, cvetni vrtovi, igrališta, restoran i dr.

pročitajte ceo tekst ›

Etno selo Katići

Selo Katići se nalazi na planini Mučanj, u opštini Ivanjica, na 1000 metara nadmorske visine. Etno apartmansko naselje „Tri hrasta“, nalazi se na imanju porodice Obradović, naspram šumovite i živopisne planine Mučanj odakle puca prelep pogled.

pročitajte ceo tekst ›

Etno selo Ključ Raja

Etno centar se nalazi u selu Ključ, u podnožju Divčibara, 10 kilometara od Mionice. U okviru centra su restoran, vodenica, vajat - apartman, kuća za pomeljare, ribnjak pastrmki. Reka Lepenica protiče kroz ceo kompleks.

pročitajte ceo tekst ›

Etno selo Latkovac

Latkovac je etno selo koje je udaljeno od Aleksandrovca pet kilometara. U podnožiju planina Kopaonik, Goč i Željin, ovo etno selo čine četiri renovirane starinske kuće. Najstarija kuća ima 200 godina, a ostale su sa početka XX veka. Uz kuće su i ambari, štale, podrumi, restoran, kafe - galerija, etno šop. Ovo je mesto poznatih vinara, zanatlija i umetnika.

pročitajte ceo tekst ›

Etno selo Moravski konaci

Jedinstveno etno selo Moravski konaci, nalazi se kod Velike Plane. Uz apartmansko naselje, restoran i jezero, tu su mali zoološki vrt, crkva (posvećena Svetom Nikoli), zvonik, kuća za sveštenika i to sve u karakterističnom etno stilu. Drugi deo kompleska je sportsko - rekreativni i sastoji se od akva parka i restorana.

pročitajte ceo tekst ›

Etno selo Rajski konaci

Rajski konaci se nalaze u selu Leušići, na obroncima planine Suvobor, blizu Gornjeg Milanovca i Čačka. Ovo tradicionalno seosko gazdinstvo se nalazi na imanju porodice Jeftović, a u velikom i živopisnom dvorištu ima više starinskih kuća renoviranih u šumadijskom stilu.

pročitajte ceo tekst ›

Etno selo Terzića avlija

Etno park Terzića avlija se nalazi u selu Zlakusa, između gradova Požege i Užica. Nalazi se na proplanku nedaleko od centra sela. To je tipično seosko dvorište užičkog kraja sa početka XX veka. U dvorištu se nalazi nekoliko novoizgrađenih letnjikovaca, mala letnja pozornica, brvnara za prodaju suvenira, muzejski deo i dr. Park je dobitnik nagrade „Turistički cvet“ za 2007-2008. godinu, kao najuspešnije seosko turističko domaćinstvo u Srbiji.

pročitajte ceo tekst ›

Etno selo Torlaci

U selu Jakovac, zaselku Beljići, opštini Knjaževac, nalazi se etno selo Torlaci. U kotlini Grbulovačkog potoka, na imanju površine jednog hektara, nalazi se niz objekata u etno stilu, voćnjak, livada i jezerce. Tu su i restoran, konaci, otvorena terasa, sala za sastanke, etno - kujna i dr.

pročitajte ceo tekst ›

Etno selo Vrhpolje

Etno selo Vrhpolje se nalazi na desnoj obali reke Drine, devet kilometara od Ljubovije. Ono je turistički biser Azbukovice. Oživljava prošlost, autentičnu arhitekturu i život ovog dela Podrinja. Vajati pored Drine ostavljaju upečatljiv utisak.

pročitajte ceo tekst ›