Prijavite se Srpski English

Putnička medicina


Bezbednost dece u automobilu

Vozač i putnici moraju da koriste sigurnosne pojaseve i to po uputstvima proizvođača vozila. Sigurnosni pojas je apsolutno najvažniji sigurnosni detalj u automobilu i na prednjem i na zadnjem sedištu.

pročitajte ceo tekst ›

Bezbednost na suncu

Pravilno i umereno izlaganje suncu ima niz pozitivnih efekata na ljudsko zdravlje. Jedan od najvažnijih uticaja sunčevih zraka je upravo stvaranje Vitamina D koji je neophodan za dobru mineralizaciju kostiju, očuvanje čvrstine kostiju i sprečavanje osteoporoze i preloma.

pročitajte ceo tekst ›

Dobre i loše strane Sunca

Sve što trebate da znate o pametnom izlaganju sunčevim zracima...

pročitajte ceo tekst ›

Kako prepoznati melanom

Melanom je maligni tumor melanocita koji poslednje tri decenije beleži značajno povećanje učestalosti. 

pročitajte ceo tekst ›

Kontracepcija leti i zimi

Verujemo da je većina posetilaca našeg sajta dovoljno emancipovana i upoznata sa ovom i te kako bitnom temom, ali nikad nije zgore podsetiti se nekih stvari, obnoviti gradivo, rezimirati i imati sve to na umu.

pročitajte ceo tekst ›

Lekovi i bezbednost u saobraćaju

Mnogi lekovi utiču na sposobnost upravljanja motornim vozilima i mašinama i na taj način mogu biti podjednako opasni za bezbednost saobraćaja kao i alkohol i opojne droge. Ovi lekovi smanjuju moć zapažanja i brzinu reakcije.

pročitajte ceo tekst ›

Napast zvana krpelj

Sve je već odavno ozelenelo, procvetalo... uživali smo u blagodetima proleća, sada uživamo u blagodetima leta. Vreme je i da mnoge brige odložimo, prepustimo se čarima sunca i prirode, ali neke stvari bismo ipak trebali da imamo na umu, kako nam odmor ne bi bio upropašćen ili i više od odmora.

pročitajte ceo tekst ›

Pravila bontona na plaži

Tokom letnjeg odmora, a naročito za vreme boravka na plaži, dolazi do izražaja kako se ponašamo i znamo li uopšte da se ponašamo. Ako smo u kostimu, ne znači da smo bonton ostavili kod kuće. Zato, evo nekoliko saveta o pravilima lepog ponašanja na plaži.

pročitajte ceo tekst ›

Pred polazak na more

Na letovanje u inostranstvo ne treba kretati bez međunarodne vozačke dozvole i zelenog kartona osiguranja, a obavezan je i servis pred dugo putovanje i oprema u gepeku.

pročitajte ceo tekst ›