Ribarsko područje "Srem"

Ribarsko područje "Srem" obuhvata vodotoke reke  Save od 207 km do 123 km i od 96 km do 49 km, Dunava od 1297 km do 1187 km, Bosut, Studva i svih ostalih pritoka navedenih reka i drugih prirodnih ili veštačkih ribolovnih voda koje su u granicama ribarskog područja, osim ribolovnih voda u okviru granica zaštićenih područja. Prostire se na teritorijama opština Sremska Mitrovica, Šid, Irig, Beočin, Sremski Karlovci, Inđija, Ruma, Stara Pazova i Pećinci.


Dunav  izvire na planini Švarcvald, prolazi kroz deset evropskih zemalja i uliva se u Crno more. Ukupna dužina reke je 2783 km. Kroz Srbiju teče u dužini od 588 km gde prima kao pritoku reku Savu, Tisu, Veliku Moravu, Timok i dr. Kao druga najduža reka u Evropi i najznačajnija reka u Srbiji, predstavlja veoma zanimljivu lokaciju za ribolov. Duž celog njenog toka postoje zanimljiva mesta za pecaroše.  Reka je bogata raznim vrstama ribe, od šarana, soma, smuđa, štuke, bucova. U okolini Sremskih Karlovaca ima najviše šarana, štuke, meleza, bandara i bele ribe. Ovaj deo Dunava povezan je sa Koviljskim i Petrovaradinskim ritom što doprinosi da poribljenost bude dobra. U blizini Rume se nalazi Borkovačko jezero, veštačka akumulacija, koja obiluje somom, smuđom, šaranom i u manjoj meri babuškom, amurom i belom ribom.

Sava predstavlja međunarodnu reku koja protiče kroz četiri države: Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Nastaje spajanjem Save Bohinjke i Save Dolinke kod mesta Radovljice. Ukupna dužina reke je  945 km, od čega u dužini od 206 km teče kroz Srbiju. Riblji fond je veoma veliki počevši od soma, kečige, potočne pastrmke, smuđa, šarana i štuke.

Bosut je tipična ravničarska reka dužine 132 km. Reka je bogata somom, smuđom, šaranom, štukom i babuškom.

Studva predstavlja graničnu reku Srbije i Hrvatske. Duga je 8 km. Bogata je štukom, šaranom, deverikom, babuškom i crvenperkom.

Na teritoriji opštine Šid nalazi se jezero Moharač, površine 68 ha. Riblji fond je veliki počevši od šarana, soma, smuđa, amura, linjaka i bele ribe. Jezero Kudoš se nalazi na teritoriji opština Ruma i Irig. Poznato je po održavanju takmičenja u lovu šarana dubinskom metodom. Bogato je amurom, smuđom, šaranom, somom, babuškom, deverikom, uklijom, i krkušom.