Prijavite se Srpski English

+381 (0)11/ 383 5150
+381 (0)63/ 776 7307
+381 (0)69/ 664 844
Jesen Jesen1
E-dizajn

Vesti

Dani šljive i rakije, od 23. do 25. septembra

23.09.2016.

Pozivamo sve prijatelje i putnike namernike da dođu u Etno selo i pridruže nam se u pečenju rakije i pripremi zimnice.

Cela vest
Ponesite dobru volju, lepo raspoloženje a za ostalo će se pobrinuti šljiva – u jednom od svojih
oblika.

Mi smo u selu od rane zore a Vi nam se pridružite kada god budete mogli, samo nemojte čekati
dugo da kojim slučajem ne budete uskraćeni za degustaciju rakije.

Za trpezu ne brinite, biće bogata – uz našu standardnu ponudu kuvamo pasulj, gulaš i okrećemo
prasence na ražnju pa ko šta voli nek izvoli.

Povedite i ekipu prijatelja, rođaka, kolega – pa da odmerimo snage u seoskim igrama: bacanje
kamena sa ramena, nadvlačenje konopca, krunjenje kukuruza...

Ako želite da u dane šljive i rakije imate i obezbeđen konak u etno selu Moravski konaci u
slučaju da rakija bude jača i obori Vas, požurite i javite nam se na vreme.

Pozivamo sve koji imaju šta da pokažu, ponude, izlože a tiče se starih zanata, rukotvorina... da
nam se pridruže. Za učešće ne treba da date nikakvu naknadu, cilj nam je da čuvamo tradiciju i
da se družimo.

Naši telefoni su 026/515875, 065/2117778, 065/2146800, 
www.etnoselo.rs

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Turistički klub Srbije


Valjevo dobija 3D bioskopsku salu u decembru

22.09.2016.

Valjevo bi do decembra trebalo da dobije 3D bioskopsku salu.

Cela vest
Kako navode u Centru za kulturu Valjevo, završen je i poslednji tender za nabavku opreme.

- Sada se izvode radovi na samim zidovima, instalacije su bile vrlo zahtevne i tu je protivpožarna zaštita postavila vrlo visoke standarde koje smo i ispunili. Završena je klimatizacija sale i najveći radovi su gotovi - navodi direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić.

Ovih dana je završen i tender od 10 miliona RSD za nabavku najmodernije opreme za salu koja podrazumeva i projektor i platno, ozvučenje, ali i stolice, isporuka opreme očekuje se narednog meseca, prenosi Vamedia. 

- Tražili smo i nešto novca kako bismo zaokružili priču, i nadam se da ćemo ga rebalansom i dobiti, sredstva su nam potrebna za novu biletarnicu i kompletno novi ulaz, sa kliznim vratima po ugledu na druge slične savremene sale - rekao je Miloš Smiljanić, prenosi Vamedia.

Na poslednjem tenderu, posao vredan 10 miliona RSD (nabavka sedišta, zvučnika i filmske opreme), dodeljen je preduzeću AV Multimedia.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Nove investicije u Bogatiću - Počela izgradnja apartmanskog naselja u Termalnoj rivijeri

21.09.2016.

Mačvanska oblast, posebno u regionu naselja Bogatić, je poznata kao jedna od najbogatijih nalazišta geo-termalnih voda u Evropi, uzimajući u obzir dubinu bušenja, količinu samoizliva i temperature vode.

Cela vest
Već dve godine u Bogatiću posluje Termalna rivijera sa bazenima i restoranom, a nedavno je počela izgradnja apartmanskog naselja.
Termalna Rivijera je osnovana 2008. sa ciljem istraživanja, eksploatacije geotermalne energije i izgradnje savremenog turističko rekreativnog centra. Već 2014. vodene atrakcije sa geotermalnom vodom, temperature na izvoru 70 stepeni Celzijusa što omogućava da ovaj kompleks radi 365 dana u godini, primile su prve goste.

Kako bi odgovorili na zahteve sve većeg broja turista da u Bogatiću ostanu nekoliko dana, u sastavu kompleksa počela je izgradnja apartmanskog naselja.

Apartmanski kompleks imaće 100 kuća, koje će biti izgrađene u četiri varijante. Svaka će imati po oko 52 m2, ali će se razlikovati u rasporedu prostorija i minimalno u eksterijeru. Svaka kuća je izgrađena na 350 kvadrata zemljišta i ima dovoljno prostora za vrt i parkiranje automobila.

- Izgradnja prvih 30 apartmana je ušla u završnu fazu, rade se zanatski radovi, a u septembru kreće promotivna prodaja. Investitor je firma Beodrvo Line, izvođač radova je firma Big Building – kaže za eKapiju osnivač i vlasnik preduzeća Termalna rivijera Ljubiša Dragović

Kako objašnjava, po analizama koje su radili, ako bi se apartmani izdavali najmanji broj dana u godini, investicija bi se isplatila za 6 godina.

- Uskoro će biti osnovana firma koja će se baviti izdavanjem, održavanjem i obezbeđivanjem objekata. U funkciji će biti portirnica, rampa za ulaz, služba za održavanje, što znači da će vlasnici samo odmarati u svojim apartmanima, a kada nisu tu imaju mogućnost da izdaju drugim turistima. U septembru krećemo u promotivnu prodaju, a cene se kreću od 26.000 do 32.000 EUR. U to ulazi plac i kuća "ključ u ruke".

Kako će izgledati naselje pogledajte u galeriji fotografija.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Novi dragulj uskoro na Vlasinskom jezeru?

20.09.2016.

Kako bi mogao da izgleda hotel Trace...

Cela vest
Arapski biznismen Ali Abdula Ms al Macki iz Katara kupio je proletos 4 hotela na jugu Srbije - Vilin lug u Crnoj Travi, Srbiju u Surdulici i Jezero i Promaju na obali Vlasinskog jezera. Tada je najavljeno da će svi hoteli raditi, i da će investitor uložiti novac i u sportski turizam. 

Očekuje se da uskoro krene razvoj turističke ponude u ovom delu Srbije, a poslednje vesti stižu sa Vlasine, na YouTube je nedavno osvanulo idejno rešenje novog hotela Trace na jezeru.

Rešenje je objavio arhitektonski biro Blocco Group, projektovani hotel, amorfnog oblika, prema video prezentaciji imaće u svom sastavu apartmane, restoran, kongresnu salu, parking itd a delovi krova biće od stakla.

Hoće li ovaj hotel zaista biti sagrađen, ili je u pitanju samo lepa ideja, ostaje nam da vidimo...

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Četiri zlata za vinariju Aleksandrović na takmičenju u Nemačkoj

19.09.2016.

Vinarija Aleksandrović ostvarila je veliki uspeh ...

Cela vest
...osvojivši zlatne medalje za sva četiri vina koja su učestvovala na prestižnom međunarodnom takmičenju Grand International Wine Award Mundus Vini 2016 u Nemačkoj.

Vina Trijumf Gold 2015, Trijumf Barrique 2012, Regent 2012 i Rodoslov 2009 nagrađena su najsjajnijim odličjima, što je izuzetan rezultat za ovu vinariju, ali i za srpsko vinogradarstvo.

Vina na ovom takmičenju ocenjivalo je više od 150 svetskih vinskih eksperata iz 38 različitih država.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Šveđani zainteresovani za Vrnjačku Banju

17.09.2016.

Specijalna bolnica Merkur predstavila svoje potencijale u Stokholmu.

Cela vest
Predstavnici Specijalne bolnice Merkur iz Vrnjačke Banje, Miodrag Miljković, rukovodilac marketinga, i Slađana Marjanović, referentkinja ino prodaje, održali su 14. septembra prezentaciju u Stokholmu. Pred velikim brojem predstavnika turističkih agencija, turističkih radnika i putnika, kao i predstavnika medija, predstavljene su usluge i kapaciteti Merkura, kao srpskog lidera u zdravstvenom i spa turizmu, saopštila je SB Merkur. 

Organizator događaja bio je turoperater Latitude travel, sa kojim je Merkur već započeo poslovne pregovore u maju ove godine. 

Menadžerka prodaje Latitude travela Anika Soderblom nakon posete Vrnjačkoj Banji i Merkuru, inicirala je prezentaciju i okupila svoje saradnike iz turizma, kako bi ih upoznala sa potencijalima Merkura pod sloganom "Jedno mesto, veliki broj mogućnosti".

- Aktivnosti Merkura na švedskom tržištu tokom ove godine izazvale su veliko interesovanje, što govori da posedujemo kvalitet koji zadovoljava zahteve švedskih turista - naveo je Miljković. 

- Iako je Švedska novo tržište za nas, brz razvoj događaja ukazuje da je menadžment Merkura definisao adekvatne strategije prodaje, promocije i komunikacije, kada je Švedska u pitanju - naveo je Miljković.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapijaNOVO: Zdravstveni Turizam

Reklama za Srbiju: Soulfood Serbia (Hrana za dušu)