Prijavite se Srpski English

+381 (0)11/ 383 5150
+381 (0)63/ 776 7307
+381 (0)69/ 664 844
Jesen Jesen1
E-dizajn

Vesti

Prodaje se hotel Plana u Velikoj Plani - Početna cena imovine 25 miliona dinara

20.10.2016.

Stečajni upravnik AD za hotelijerstvo i ugostiteljstvo Plana oglasio je prodaju imovine dužnika javnim prikupljanjem ponuda za 10. novembar.

Cela vest
Na prodaju su ponuđeni hotel Plana u Starom Selu, lovačka kuća, nedovršeni pokriveni bazen, agregatska stanica, hidrografska kućica, sportska igrališta, objekti infrastrukture, zemljište kao i pokretna imovina.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Atomska banja osvojila 6 turističkih priznanja

19.10.2016.

Atomska banja nagrađena je na turističkim smotrama u Beogradu i Novom Sadu.

Cela vest
U Beogradu je 28. septembra održana Biznis konferencija Turističko tržište Jugoistočne Evrope - SEET, na kome je Atomska banja dobila pehar za postavljanje novih standarda u kvalitetu, profesionalnosti, pouzdanosti i konkurentnosti u oblasti banjskog turizma ove regije. 

Samo dan kasnije, na 49. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu osvaja 4 zlatne medalje i šampionski pehar za vrhunski kvalitet hotelske ponude, zdravstveno-rekreativnih usluga i unapređenje standarda lečenja.

- Sedam godina od privatizacije, naša ustanova je premašila mnogobrojne rekorde u posećenosti i poslovanju, uvela raznovrsne inovacije u lečenju i rehabilitaciji, sustigla zapadnoevropske zdravstvene centre i okrenula se ka inostranom trzištu - navode u Atomskoj banji.

- Rast koji je do sada zabeležen daje samo nagoveštaje šta se može očekivati od Atomske banje u sledećih nekoliko godina - kako dodaju. 

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Stećci na listi svetske baštine UNESCO

18.10.2016.

Srednjovekovni nadgrobni spomenici, upisani su na Listu svetske baštine UNESCO-a.

Cela vest
Nominacioni dosije Stećci izradili su stručnjaci četiri države - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije - u okviru međudržavnog projekta serijske nominacije trideset nekropola.

Na Listi se nalazi 28 srednjovekovnih grobalja sa stećcima (20 u Bosni i Hercegovini, 2 u Hrvatskoj, 3 u Crnoj Gori i 3 u Srbiji).

Nekropole u Srbiji koje su upisane na Listu svetske baštine nalaze se na opštinama Bajina Bašta i Prijepolje.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Turistički klub Srbije


Rekonstrukcija Skadarlije na proleće

17.10.2016.

Gradski menadžer Goran Vesić navodi da će rekonstrukcija popularne beogradske Skadarlije početi na proleće.

Cela vest
- Grad Beograd učestvovao je na konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za dodelu subvencija i dotacija za projekte razvoja turizma sa projektom rekonstrukcije Skadarske ulice, česme i pripadajućeg platoa - naveo je Vesić.

Vrednost projekta je 14,2 miliona RSD, a ministarstvo će učestvovati sa 10 miliona RSD dok će Direkcija za puteve Grada Beograda obezbediti 4,2 miliona RSD, prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, projektom rekonstrukcije Skadarske ulice, između Bulevara Despota Stefana i Ulice Strahinjića bana, predviđena je rekonstrukcija kaldrme, česme i pripadajućeg platoa, ozelenjavanje i postavljanje novog mobilijara.

- Radovi će se izvoditi na proleće, a cilj je da se uredi Skadarlija kao najznačajnija turistička lokacija na teritoriji grada Beograda kako bi bila poboljšana naša turistička ponuda - naveo je Vesić i dodao da će Grad Beograd doneti i dodatne mere kako bi se zaštitila Skadarska ulica jer predstavlja ambijentalnu celinu pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika, ali i kako bi se očuvala tradicija i istorija starog Beograda.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Donet pravilnik o standardima za kategorizaciju ugostiteljskih objekata za smeštaj

16.10.2016.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je na osnovu Zakona o turizmu donelo Pravilnik o standardima za kategorizaciju ugostiteljskih objekata za smeštaj.

Cela vest
Ovim pravilnikom propisuju se standardi za kategorizaciju ugostiteljskog objekta za smeštaj tipa hotel, motel, turističko naselje, kamp, pansion, kuća, apartman, soba, seosko turističko domaćinstvo i podvrste garni hotel i apart hotel, posebni standardi za specijalizaciju hotela, kategorije, kao i način sticanja i promene kategorije ugostiteljskog objekta.

Standardi za kategorizaciju ugostiteljskog objekta sadrže obavezne i izborne elemente na osnovu kojih se određuje broj bodova utvrđenih za određenu kategoriju, u skladu sa ovim pravilnikom. Izborni elementi su deo kriterijuma za određivanje kategorije a odnose se na usluge i prateće sadržaje ugostiteljskog objekta.

Pravilnik određuje i da hotel koji je kategorisan sa 3 i više zvezdica može da se specijalizuje i po posebnim standardima za specijalizaciju hotela u zavisnosti od usluga koje pruža - poslovni hotel, kongresni hotel, porodični hotel, sportski hotel i spa-wellness hotel.

Ovaj pravilnik primenjivaće se od 15. decembra ove godine, s tim što će se odredbe ovog pravilnika za ugostiteljske objekte za koje je do dana stupanja na snagu ovog pravilnika izdat akt o razvrstavanju u kategoriju primenjivati od dana isteka roka važnosti akta o određivanju kategorije.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Šesta Noć pozorišta u Srbiji 19. novembra

13.10.2016.

Noć pozorišta u Srbiji održava se šestu godinu zaredom, kao deo međunarodne manifestacije Evropska noć pozorišta (European theatre night), rok za prijavu učesnika 24. oktobar.

Cela vest
Uprkos teškom materijalnom stanju pozorišta i minimalnim ulaganjima u oblasti kulture, manifestacija je tokom 5 godina, sa celodnevnim i večernjim programom, održana u 45 gradova i opština Srbije sa više od 130 ustanova i organizacija kulture koje su realizovale program. Još od prve godine cilj manifestacije je promocija pozorišta i decentralizacija kulturne scene, što je veliki deo učesnika i prepoznao, tako je zabeleženo i osnivanje većeg broja novih amaterskih pozorišta i njihova gostovanja, kao i realizacija programa u manjim sredinama koje nemaju adekvatan prostor, pa je program realizovan i u školama.

Organizatori su pozvali sve organizacije i ustanove kulture da uzmu učešće i u šestoj po redu Noći pozorišta, a poziv za intenzivniju saradnju u okviru manifestacije otvoren je i za sve zainteresovane kompanije.

Rok za prijavu učesnika je 24. oktobar, informacije i propozicije za učešće dostupne na portalu www.noc-pozorista.rs.

Ove godine manifestacija će na društvenim mrežama biti prisutna sa hashtagom #NocPozorista2016

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Kulinarsko putovanje kroz Maleziju u hotelu Hyatt

12.10.2016.

Ambasada Malezije u Beogradu, u saradnji sa hotelom Hyatt Regency Beograd, organizuje "Kulinarsko putovanje kroz Maleziju" 12.- 16. oktobra 2016. godine.

Cela vest
Manifestacija će predstaviti Dato’ Ismail Ahmada, poznatog Malezijskog kuvara, a ceremonija svečanog otvaranja će se održati u sredu, 12. oktobra 2016. godine u18:00 časova u Metropolitan Grill restoranu hotela Hyatt Regency Beograd.

Kuvar Dato’ Ismail Ahmad se specijalizovao u spremanju tradicionalnih malezijskih specijaliteta, a poznato je ime u svetu gurmanskog kulinarstva po brojnim dostignućima u oblastima aranžiranja hrane i kreiranja kulinarskih recepata. Voditelj je nekoliko kulinarskih TV emisija koje se emituju na malezijskim televizijskim stanicama, i sa svojim ogromnim iskustvom i posvećenošću promociji tradicionalne malezijske kuhinje širom sveta, otvorio je prestižni restoran Rebung koji se nalazi u Kuala Lumpuru, u cilju očuvanja nasleđa nacionalnog kulinarskog blaga.

Pored prilike da okuse razne specijalitete autentične tradicionalne malezijske kuhinje, posetioci Kulinarskog putovanja kroz Maleziju će takođe moći da dožive lepotu kulturnog nasleđa Malezije kroz tradicionalne malezijske narodne plesove. Plesovi će biti u izvođenju ambasadine kulturno-umetničke grupe Rajske ptice kao i kroz izložbu kolekcije malezijskih kulturnih eksponata.

Manifestacija Kulinarsko putovanje kroz Maleziju je podržana od strane Turkish Airlines-a, Kancelarije za promociju malezijskog turizma u Milanu i kompanije Silbo.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


32. Beogradski džez festival

11.10.2016.

Dom omladine Beograda 26.-30. oktobra 2016. predstavlja 32. Beogradski džez festival, pod sloganom "PLANETA DŽEZ"/"PLANET JAZZ".

Cela vest
U dobro poznatom formatu glavnog i ponoćnog programa, koji će se održavati u prostoru Doma omladine Beograda, ove godine dva koncerta četiri velike džez zvezde biće održana u Sava Centru. 

BDŽF u svom 32. izdanju trajaće redovnih pet dana, ove godine u glavnom programu u Domu omladine Beograda stavljamo poseban naglasak na muzičare koji dolaze iz latinskih zemalja, izItalije, Španije, Portugala, Brazila, Kube, te Francuske - radi se o izuzetno živim scenama koje odavno imaju svoju autentičnost, a odakle nam poslednjih godina dolaze najuzbudljivije inovacije u savremenom džezu i nekolicina najosećanijih novih autora. U ponoćnom programu, pažnja je posvećena novoj skandinavskoj školi, te ćemo našoj publici predstaviti najboljih savremene sastave izNorveške, Danske, Švedske i prvi put sa Islanda.

Sve je spremno za put oko Planete Džez na 5 dana, kroz 21 nastup umetnika iz 17 zemalja.

Kompletan program: www.bjf.rs

Ulaznice su u prodaji preko www.eventim.rs 

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapijaNOVO: Zdravstveni Turizam

Reklama za Srbiju: Soulfood Serbia (Hrana za dušu)